Gele ontlasting hond

Niet alleen mensen (kinderen) kunnen het krijgen. Gele ontlasting bij een hond komt ook voor. Vaak heeft een hond gele ontlasting door het verkeerde voer. Een hond is een vleeseter en in veel voer zit helaas te weinig vlees. Hierdoor krijgt de hond niet de juiste voedingsstoffen binnen wat van invloed is op het maag-darm stelsel. Duur merkvoer hoeft niet meteen beter te zijn. Bepaalde dure merken bevatten veel te weinig vlees, en dus eiwit, voor uw hond. Hierdoor is het mogelijk dat uw hond gele ontlasting krijgt. Let erop dat het percentage vlees in het hondenvoer minstens gelijk is aan het percentage granen. Op de achterzijde van de verpakkingen van hondenvoer staan altijd de percentages en de voedingswaardes aangegeven.

Andere oorzaken gele ontlasting hond

Naast het hondenvoer zijn er ook andere voedselproducten waar een hond gele ontlasting van kan krijgen. Alhoewel rijst niet echt kwaad kan krijgen onze trouwe viervoeters er wel gele ontlasting van. Dit kan na verloop van tijd dunne gele ontlasting bij uw hond veroorzaken. Pas hier dus mee op! Andere oorzaken kunnen bijvoorbeeld wormen zijn of een parasiet in de darmen. Een bekende hondenziekte is Giardia Lamblia. Dit wordt veroorzaakt door een parasiet die zich in de dunne darm gaat nestelen. Ook mensen kunnen deze parasiet krijgen. Zorg er dus voor dat u alle kleedjes waar de hond op ligt dagelijks goed wast.

Als de gele ontlasting bij de hond niet binnen 2 a 3 dagen weer is bijgetrokken is het aan te raden om contact op te nemen met een dierenarts. Deze zal onderzoek doen naar de oorzaak van de gele ontlasting bij de hond en vervolgens de juiste behandeling kiezen.  Een antibiotica kuur zal deze parasiet snel doden.